La mare de tots els viatges

10257402_10152782643956670_3772333451417517699_o-640x480

Vint-i-sis anys, vuit-cents vuitanta-quatre mil kilòmetres i cent setanta-set països. Aquest seria el resum en xifres del viatge que ha portat a Gunther Holtorf a recórrer els cinc continents en un Mercedes-Benz G-Wagen. Tot va començar l’any 1988, quan l’alemany va deixar la feina a Lufthansa i va fer-se enviar el cotxe al Sahara. La resta és història.

Primera parada, Àfrica. Segona parada, Sudamèrica i Nordamèrica. Després, Austràlia i Oceania. Els kilòmetres s’anaven acumulat quasi al mateix ritme que els països: Kazakhstan, Siria, Afghanistan, etc.

Tenint en compte que la ONU té reconeguts a 193 països — als que s’hi ha de sumar el Vaticà i Palestina — i que Gunther n’ha visitat 177, us podeu fer una idea de les dimensions èpiques de la travesia. Pel que fa a la resta, una quinzena a molt comptar, hi ha dos que li van negar la entrada, altres eren massa perillosos i altres senzillament quedaven fora del seu abast.

L’any 2010, la seva dona Christine va morir de càncer. El seu últim desig, però, va ser que Gunther continués el viatge. I així ho va fer, amb la ajuda de Mercedes-Benz i de la companyia d’assegurances Axa. I així va arribar a la Xina, on s’hi va estar tres mesos, o a Corea del Nord, o a Vietnam.

Per tal d’avançar-se a possibles trencadisses, Gunther portava fins a 400 recanvis del G-Wagen en unes caixes d’alumini lligades al sostre. Això, i el fet de no passar mai de 80 km/h, probablement hagin contribuït a aquesta brutal demostració de fiabilitat. I és que en paraules del propi Gunther, en tots aquests anys mai ha patit una avaria que no hagi pogut reparar amb les seves pròpies mans.

L’únic problema gros que va haver d’afrontar va ser un accident a Madagascar en el que la carrosseria va acabar tocada després de patir un accident. Després d’enviar el G-Wagen de nou cap a Alemanya, aconseguir una carrosseria nova i canviar-les després de descargolar la friolera de sis cargols, Gunther tornava a estar de nou en ruta.

Com que una odissea com aquesta no es viu tots els dies, Mercedes-Benz incorporarà aquest G-Wagen al museu que tenen a Stuttgart, i és que la ocasió bé s’ho val. Trobareu més info del viatge en aquest article de GT Spirit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s