Valentino Balboni i Davide Testi, o com passar d’escombrar terres a ser embaixadors de la marca

45-0156_1988

Fa un parell de setmanes /DRIVE va publicar un video on entrevistaven a Davide Testi, provador oficial de Pagani. Escoltant les seves vivències a les ordres d’Horacio Pagani era impossible no pensar en la història del que probablement sigui el pilot-provador més famós de tots els temps: Valentino Balboni. Tot i pertànyer a èpoques diferents, totes dues històries tenen en comú que van començar des d’avall, escombrant el terra i fent feinetes de mecànic ras, per anar escalant poc a poc dins de l’organigrama tècnic de la marca.

Sé que no és el primer cop que parlo de Valentino Balboni en aquest blog, i segurament tampoc será la darrera. La excusa per treure de nou el tema és la publicació d’un llibre, obra de Matthias Pfannmüller, on parlen de la increïble vida d’aquest bon home, qui va començar de ben jove i de ben avall, a les ordres d’un altre gran provador de Lamborghini de nom Bob Wallace, per acabar convertint-se en una llegenda viva a Sant’Aghata Bolognese.

Fa uns dies Classic Driver li va dedicar un article ben carregat de fotos que de ben segur farà les delicies dels fanboys del fabricant italià.

Tot i estar jubilat des de fa uns anys, avui en dia Valentino Balboni gaudeix d’un estatus de llegenda a Lamborghini, una mena d’embaixador de la marca, fins al punt de que els italians van batejar una edició especial del Gallardo, la única amb tracció al darrere, en honor seu. Veurem si amb els anys Davide Testi aconsegueix el mateix reconeixement a San Cesario sul Panaro…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s