BMW E30 320 IRL EVO: ufffff…

Al llarg de la meva vida, puc dir que he vist un bon grapat de BMW Serie 3. Em refereixo concretament a la generació E30, la bona. I entre tots els E30 que he vist, doncs hi ha de més macos, de més lletjos, de més preparats, de menys… i per sobre de tots, hi ha el E30 més bestial que he vist mai: el BMW E30 320 IRL EVO de l’equip Team Edlinger, que participa al europeu de muntanya:

Es tracta, a grans trets, d’una carrosseria d’E30, a la que li han muntat un motoràs: ni més ni menys que un V8 de 3.5 litres, cortesia d’un monoplaça de la Indy Racing League. La potència no està malament: 550 cavalls, a 10.700 rpm. Si a això li afegim que el míssil aquest només pesa 825 kilos, doncs tenim que aquest E30 és una cosa seria. Molt seria.

El pilot es diu Erich Edlinger, i el 320 IRL EVO amb el que fa l’europeu ben bé podria ser un creuament entre un BMW M3 dels anys 90, i un DTM actual. Només cal veure tota la aerodinàmica de la part del darrera!! El video que veureu correspon a la pujada de Saint Urban, a Suïssa (crec), que si no m’equivoco, es on va perdre la vida el campió campioníssim Lionel Régal, quan va perdre el control del seu F3000.

* Correcció: Lionel Régal va morir a Saint Ursanne, a Suïssa.

Via Speed Hunters.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s