L’hora de les homologacions

M’han explicat tantes històries i batalletes de les itevés que, ara que toca homologar tot el que li he muntat al Mazda, no puc evitar estar una mica cagat. La llista és llarga: des de les barres TR Lane a les suspensions BC Racing, passant per la admissió Jackson Racing o les estabilitzadores H&R. Posats a muntar, fins i tot he muntat coses que no sé ni què són ni per què serveixen, com poden ser els “end links”.

Hi ha coses que em sorprendria molt que em tiressin enrere. Suspensions o barres són modificacions força habituals, i més en el cas concret del MX-5. D’altres, en canvi, dependran una mica més del estat d’ànim del senyor que m’atengui a la itevé. En principi tot hauria de sortir bé, però fins que no ho vegi mecanografiat a la fitxa no m’ho creuré.

El fet és ara tinc a l’Uri, l’amic-homologador, fent tota la paperassa per poder tirar el projecte endavant. Veure’m com acaba tot plegat.

 

https://www.instagram.com/p/Bv4G19hloQ0/

Parlant de modificacions, la darrera que he muntat no ha estat exempta de polèmica (a nivell domèstic, i també una mica a Instagram, a tenor dels comentaris que la gent ha anat deixant). Es tracta d’un volant. L’enèssim volant. Però en aquest cas és un volant especial. Oi tant si és especial. És un Momo Benetton F1 Edition, el Volkswagen Polo Harlequin dels volants.

Va ser veure’l un dia per Twitter que vaig pensar que quedaria de conya al Mazda. Setmanes després vaig trobar un per eBay a bon preu, amb caixa original i tot, i no m’ho vaig pensar.

Sé que no és del gust de tothom, i menys de la meva dona, però crec que una mica de color ni li anirà malament al Mazda, sobretot tenint en compte que, cromàticament, el meu MX-5 és una mica, com ho diríem, avorrit. Això, i que no hi ha un volant més dels anys 90s que aquest. I això m’agrada.

d74433cc6d9ad2117578fb0169596695

Amb 220374 km el cotxe segueix funcionant força bé. L’embragatge — no només el disc sino bona part del conjunt — aviat haurà de ser renovat, al que s’haurà de sumar el fer-li la distribució i canviar la bomba d’aigua, que són coses que vull fer des del primer dia i amb la tonteria ja han passat dos anys. Bon moment per posar-lo en dic sec, i més ara que hem engegat un parell de projectes nous…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s