El Porsche 914/6 GT de competició que mai va competir

_dsc3117

El Porsche 914 és un cotxe que no deixa a ningú indiferent. O t’agrada molt, com és el meu cas, o no t’agrada gens. No hi ha terme mig. D’entre totes les versions, algunes de molt bones i d’altres que mai tindrem prou lluny, s’ha de destacar el 914/6 GT, la variant amb especificacions Grup 4 que, entre d’altres coses, va quedar en la sisena posició absoluta i primera de classe a les 24 hores de Le Mans de 1970. Quasi res.

A Classic Driver han publicat un article sobre una unitat d’allò més fascinant. Encarregada a Porsche per un equip portugués l’any 1970, aquest 914/6 mai va ser entregat. En vista del panorama, els alemanys van decidir evolucionar-la a Grup 4, amb els característics passos de roda eixamplats i el motor gros de 2.0 litres, venent-la poc després a un equip nordamericà que, sorprenentment, tampoc va arribar mai a posar-la a pista.

És a partir d’aquest moment on se li perd una mica el rastre, reapareixent 34 anys després entre els inscrits al Tour Auto i al Le Mans Classic. Ni una sola cursa en més de tres dècades. Costa creure, oi? Si en voleu saber alguna cosa més no us perdeu l’article que han publicat al respecte a Classic Driver.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s