En memòria de les BPR Global GT Series: Ferrari F40 LM contra McLaren F1 GTR a Zhuhai

tumblr_ngygz8L21p1rvoixgo1_1280

No és el primer cop que em passa. Estic mirant fotos a Tumblr, de Formula 1, de rallyes, de clàssics, quan de sobte em topo amb una que em crida la atenció d’una manera especial. Té mèrit, perquè en general el que em vaig trobant per Tumblr no és que em deixi precisament indiferent. Aquesta foto en qüestió, no obstant, té quelcom que la fa diferent: la història que hi al darrere, un record que et ve al cap. No sé. La foto de la que us volia parlar avui és la que obre aquesta entrada: un Ferrari F40 LM lluitant amb un McLaren F1 GTR a les 3 hores de Zhuhai de 1995.

Aquesta cursa era la 12º cita de les BPR Global GT Series, un campionat ideat i organitzat per gentlemen drivers — Patrick Peter, Stéphane Ratel i Jürgen Barth — que va durar més aviat poc, de 1994 a 1996, quan la FIA va voler fotre cullerada convertint-lo en el FIA GT que tots coneixem.

Abans de que la FIA perdés el control de tot plegat, amb fabricants com Porsche o Mercedes-Benz interpretant el reglament a la seva manera amb els 911 GT1 i els CLK-GTR respectivament, les BPR Global GT Series eren un campionat més aviat amateur. Sí, amb cotxes com el McLaren F1 GTR, capaç de guanyar les 24 hores de Le Mans en el seu primer intent, però amateurs al cap i a la fi.

Cap a 1995 hi havia equips semi-oficials de McLaren, Lotus, Jaguar o Ferrari, però amb uns recursos i una infrastructura a anys llum de la que un parell d’anys després tindrien marques com Porsche, Mercedes-Benz, Nissan o Toyota.

Admeto que he vist poquíssimes curses de les BPR Global GT Series. Quatre videos mal comptats a YouTube, algunes fotos i un grapat d’articles que he pogut llegir per internet. En aquella època internet era ciència ficció, a casa no teníem Eurosport i jo encara no m’havia enganxat a la Autohebdo. Recordo, això sí, que hi havia una màquina recreativa en la que podies conduir un McLaren F1 i un F40 LM. Sobra dir que era de les meves preferides.

No obstant també us diré que per una persona que té el Ferrari F40 i el McLaren F1 en un pedestal com a millors cotxes — ex aequo — de la història, veure les seves respectives versions de competició lluitant cos-a-cos pels millors circuits del món és glòria.

Sota aquestes línies teniu un parell de videos — un en alemany dividit en quatre parts, l’altre en castellà — relatius a aquella cursa disputada a la Xina, les 3 hores de Zhuhai. No sé vosaltres però per mi és una època fascinant…

Un pensament sobre “En memòria de les BPR Global GT Series: Ferrari F40 LM contra McLaren F1 GTR a Zhuhai

  1. It was hard to find this article in google, but
    i am glad i found your awsome site. You deserve for much more traffic.

    Your niche is not so hard to rank in google, there is one working method to rank, search in google
    for: Rotia knows how to rank

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s