Una petita reflexió sobre el tram de Montjuïc d’ahir

-

Fa una estona en Roger m’ha enviat per mail un article de L’Esportiu, escrit per Toni Romero, que resumeix força bé el que vaig sentir ahir veient el primer tram del RallyRACC a Montjuïc. Ja des del moment en el que els organitzadors van presentar el recorregut, una ratonera al voltant de les fonts de Montjuïc, un servidor no va poder evitar tenir la sensació que s’havia escollit la pitjor opció possible. Perquè mira que es podien haver fet coses maques a la ‘muntanya màgica’, començant per alguna variant del propi circuit de Formula 1. Però no.

Els organitzadors van preferir optar per una ratonera estreta, amb angles de 180º, amb salts i donuts de pega, i on els pilots a dures penes podien exprimir la maquinària mundialista. Imagino que hi haurà motius de sobres per justificar la decisió, començant per la cobertura televisiva en directe. No obstant, la sensació que em queda és la d’una oportunitat desaprofitada. I això és una llàstima…

Un exemple és el darrer ‘donut’ que hi havia a la Avinguda de Rius i Taulet, just abans d’encarar la recta de meta. Sense aquell bunyol que obligava als pilots a fer un 360º, Ogier, Latvala i companyia haguessin tingut una curva a dretes rapidíssima amb espai de sobra per balancejar el cotxe i fer scandinabian flicks a dojo, que és el que al cap i a la fi agrada al públic.

Escombrades maques i a gran velocitat, no derrapades a 50 km/h sortint del donut. El problema? Que amb pilots com Ken Block allò hagués suposat un perill inasumible, més encara per un ajuntament, el de Barcelona, que sempre ha donat l’esquena a la vinculació que Montjuïc té amb l’automobilisme català.

No entraré en si la gent que va assistir al tram ho va fer per afició, perquè passava per allà o només per veure a Ken Block, geni i figura que quasi la lia en el primer revolt. No ho faré perquè 1) vaig preferir veure-ho des de casa i 2) sé fer moltes coses, però encara no tinc al capacitat de llegir la ment. El que sí penso és que dir que allò que ahir es va poder veure a Montjuïc era espectacle vol dir que el nostre nivell d’exigència ha caigut en picat. Sort tenim dels Legend, dels Eifel i de proves ‘històriques’ similars, que si no…

Article: L’Esportiu | Foto: AFP Photo. Josep Lago

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s