Amb vostés el nou Alpine… vull dir, el nou Renault RS 01.

Renault-Sport-RS-01-0

Renault acaba de presentar el nou RS 01, que no és més que el cotxe amb el que l’any vinent es disputarà la Renault Sport Trophy europea. Es tracta d’una bèstia fabricada en fibra de carboni, amb un monocasc dissenyat per Dallara, i equipada amb el motor del Nissan GT-R, tot i que amb ‘només’ 500 CV de potència. Dic ‘només’ perquè el GT-R en fa més. La noticia no passaria de ser una simple anècdota si no fos perquè aquest cotxe avança d’alguna manera com podria ser el nou Alpine. O no. Depén. Ja veurem.

Flash forward a 2012. Aprofitant la celebració del GP de Monaco, Renault presenta un concept al que bateja com a Alpine A110-50. Es tracta d’una reinterpretació del DeZir Concept a la que Renault Sport ha instal·lat tota la part mecànica d’un Megane Trophy. Mesos després salta la noticia: Caterham i Renault uneixen forces per desenvlupar conjuntament un nou Alpine, el que representa el renaixement de la marca amb un esportiu petit i lleuger. La excitació, com comprendreu, estava pels núvols.

renaultsport-rs01-3-1

En un principi el matrimoni franco-britànic pintava bé. Renault posava els calers i Caterham s’encarregava del desenvolupament. Després de tot, si alguna marca sap fer cotxes lleugers i divertits, a part de Lotus, aquesta és Caterham. Desgraciadament, el passat mes de juny la relació Caterham-Renault va trencar-se de ‘mutu acord’. Tot i així, Renault es va afanyar a recalcar que el projecte continuava endavant, amb el nou ‘Alpine’ veient la llum cap al 2016. Si tot va bé.

Partint de que l’Alpine A110-50 Concept i el nou RS 01 són en essència la mateixa proposta, i tenint en compte les modificacions que ha patit el segon respecte al primer, no és en absolut desacabellat pensar que el ‘nou’ A110, un cop vegi la llum cap al 2016, serà similar al que aquesta setmana ha presentat Renault. D’entrada sembla que el RS 01, amb una ‘cúpula’ i uns pilars A molt menys conceptuals que els del A110-50, té més detalls de ‘cotxe de carrer’ que no pas de concept car, i això està bé.

renaultsport-rs01-4-1

Clar que també podria ser que el nou RS 01 fos un cotxe, i el nou Alpine un altre ben diferent. Més petit, més compacte, menys vistós, però igual d’atractiu. L’any 2009 Honda es va inscriure al JGTC amb un cotxe totalment nou: l’Honda HSV-10 GT. Llavors tothom apuntava directament a que aquell ‘invent’ era el ‘futur NSX’. Cinc anys després i amb un concept que no té res a veure amb aquella proposta pel mig, encara seguim esperant.

Sigui el que sigui, del que no hi ha dubte és que si els francesos volen recuperar una marca com Alpine, millor serà que ho facin bé i no repeteixin la meva-ultra-cagada que van fer amb Gordini. A poc que el nou ‘A110’ tingui una retirada al nou RS 01, a mi ja m’hauran convençut.

Un pensament sobre “Amb vostés el nou Alpine… vull dir, el nou Renault RS 01.

  1. 約1時間とマセイオの半分では、サン・ミゲルドスMilagresはほとんどないインフラと目的地のまま。それは非常に少数のレストランとほとんどの貿易を持っています。その海が沈静化し、北東部の熱だけでなく、観光客のほとんどを引き付ける何か、海へのロッジです。ハーバーストリートコテシュドは、例えば、ちょうどすべてが特別な魅力を取らないように、いくつかのバンガローがあります。ゲストハウスのプールから、あなたが海を眺め滞在することができ、もちろん常にココナッツ水やビールを伴います。

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s