Un Tesla Model S i un Chevrolet Corvette Stingray Z51 enfrontats cara a cara al quart de milla.

Tesla-Model-S-Charging-0

Tot i que als cotxes elèctrics encara els hi queda un llarg camí per recórrer, s’ha de reconèixer que ja no són aquells invents poc pràctics dels primera anys. La marca que més ha fet per consolidar-los com una alternativa real al vehicle de combustió de tota la vida ha estat Tesla, companyia fundada per Elon Musk. Primer van provar sort amb el Tesla Roadster, un Elise al que li havien subtituit el motor de benzina per un elèctric. El boom, no obstant, no va arribar fins la presentació del Tesla Model S, una berlina premium que a mi personalment em té fascinat.

Si encara sou dels que penseu que els elèctrics són cotxes tirant a lents espereu a veure els videos que trobareu una mica més avall. En ells veureu al Tesla Model S enfrontant-se amb diferents cotxes molt més esportius sobre el paper, començant pel nou Chevrolet Corvette Stingray Z51 i continuant per un Dodge Viper SRT10 i un Mitsubishi Lancer Evo X amb la potència elevada fins els 350 CV.

El resultat és, si més no, sorprenent.

Mentre que el motor elèctric del Tesla Model S és capaç de rendir una potència de 416 CV i un parell màxim de 600 Nm, el nou Corvette equipa el paquet esportiu Z51, el que traduit en xifres vol dir 460 CV de potència i 630 Nm de parell màxim. Digue’m que no és un cotxe precisament lent, ni molt menys. La clau està en com cadascun d’ells entrega la potència. Si heu jugat mai amb cotxes a radio-control elèctrics sabreu que és quasi impossible regular la potència ja que aquesta entra tota de cop, com si d’un interruptor es tractés. Doncs el Tesla Model S igual.

Pot ser va sent hora de que ens els comencem a prendre més en serio.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s