Oficials del Nürburgring versus un Ferrari amb moltes ganes de fer xivarri.

Captura de pantalla 2014-01-14 a les 11.10.13

El Nürburgring NO és un circuit. Ho és quan parlem de les VLN Series, de les 24 hores o de les tandes privades en les que una empresa lloga el circuit per uns quants privilegiats. Per la resta de casos, principalment les Touristfahren o tandes lliures obertes al públic, el Nürburgring és una carretera de peatge d’un sol sentit sense límit de velocitat. Per més que ens agradi pensar en el Nürburgring com el millor circuit del món, per més que el Nürburgring sigui la estrella indiscutible dels simuladors, per més que al Nürburgring es puguin explorar els límits dels cotxes com en cap altre lloc del món, repeteixo, el Nürburgring NO és un circuit.

Aquesta cosa tan simple és alhora una de les que més costa d’entendre. No és per menys: la veritat és que un cop s’obre la barrera costa fer-se a la idea de que allò no és un circuit, sino una carretera. Si hi ha un accident, el procediment que segueixen els oficials és exactament el mateix que es seguiria en un tram de carretera oberta — i si això requereix la presència de la policia, doncs també. Aquí no hi ha “incidents de cursa”, aquí hi ha parte a la asseguradora.

A què ve tot això? Doncs al video que acompanya aquesta entrada, protagonitzat per un Ferrari 458 Italia francés amb un propietari a mig camí entre una mica tonto i una mica molt tonto. Per què? No entraré en si el primer incident amb els oficials, quan es dedica a fer xivarri amb el cotxe, és susceptible de ser sancionat o no. Farieu el mateix en presència d’un parell de Mossos d’Esquadra? Doncs això.

Alertats del xivarri que fa aquest 458 Italia, probablement equipat amb uns escapaments diferents dels de sèrie, els oficials decideixen apartar-lo un segon, medir els decibels i, en conseqüència, no deixar-lo entrar. Hagués passat això si no hagués muntat el show a l’aparcament? Ho dubto. El problema, no obstant, és que un cop el fan tornar a l’aparcament, el paio fa una estripada totalment innecessària i prescindible. Resultat? Expulsió fulminant del traçat.

Si una cosa he aprés durant tots aquests anys d’escapades al Nordschleife és que mai, repeteixo, MAI s’ha de portar la contrària als comissaris que controlen l’accés al traçat. Podríem entrar a debatre si aquest incident — el qual té lloc a l’aparcament i no pas a pista — és suficientment greu com per justificar aquesta resposta per part dels oficials, però també s’ha de tenir en compte que un paio que es dedica a posar el cotxe a 7.000 rpm dins de l’aparcament té molts números de liar-la un cop entri al traçat. Suposo que el proper cop que vagi al Nürburgring s’ho pensarà dues vegades abans de muntar un show amb el seu Ferrari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s