És oficial: amb vostés el nou Lamborghini Huracan LP610-4

001-2015-lamborghini-huracan-1

Menys de 24 hores després que les primeres imatges del successor del Gallardo apareguessin per internet, Lamborghini ha presentat oficialment el nou Huracan LP610-4. Deixeu-me dir d’entrada que, tot i que al final tanta versió pot ser ja cansava una mica, sempre he estat un fan incondicional del Gallardo. Això probablement condicioni el meu criteri alhora de valorar la nova joguina de Sant’Aghata Bolognese. Si voleu objectivitat teniu altres blogs. Dit això, també haig de dir que el nou Huracan m’agrada — però no tant com hagués desitjat.

Abans de proseguir amb les meves valoracions personals i no sempre encertades, millor serà veure què es el que tenim al davant. D’entrada, el nom ja ens dona vàries pistes: el seu motor — situat en posició Longitudinale Posteriore — rendeix 610 CV de potència i compta amb tracció a les quatre rodes. Es tracta d’una evolució del V10 de 5.2 litres de l’anterior generació, amb un parell que s’enfila fins els 560 Nm a 6.500 rpm, i una potència màxima que s’entrega a les 8.250 rpm. Interessant, tot i que no arriba a les 9.000 rpm del 991 GT3.

007-2015-lamborghini-huracan-1

En comparació, això són 32 CV més que el 458 Italia, 50 CV més que el 991 Turbo S i 15 CV menys que el MP4-12C. Pel que fa al parell, tenim 20 Nm més que el Ferrari, que està bé, però 40 Nm que el McLaren i 190 Nm (!!!) menys que el Porsche, tots dos amb mecàniques turbo. Tal i com expliquen a Autoblog, és en la relació pes-potència on l’Huracan (2,33 kg/CV) supera al 458 Italia (2,39 kg/CV) i el MP4-12C (2,41 kg/CV). Tot plegat, unit a la tracció a les quatre rodes, li permet accelerar de 0 a 100 km/h en 3,2 segons, als 200 km/h en 9,9 segons, i assolir una velocitat màxima de “més de 325 km/h”.

Una de les novetats interessants és que Lamborghini per fi adoptarà un canvi de doble embragatge de set relacions, al que han anomenat molt italianament LDF (Lamborghini Doppia Frizione). Comptarà amb tres modes de conducció: Strada, Sport i Corsa, cadascun dels quals tindrà un setting específic que afectarà al so del motor, a la direcció variable, al tarat de les suspensions magnètiques, a la velocitat del canvi o als controls de tracció i estabilitat. Els frens carbon-ceràmics són regal de la casa.

006-2015-lamborghini-huracan-1

A diferència del McLaren MP4-12C o el propi Aventador, el Gallardo es construirà a partir d’un bastidor que combinarà la fibra de carboni amb l’alumini. Fer un monocasc de fibra de carboni és massa costós per un cotxe amb un volum de producció tan alt (recordeu que al final s’han venut més de 14.000 unitats del Gallardo). Tot i així, i tot i comptar amb tracció integral, el pes s’ha quedat en uns meritoris 1.422 kilos, 42 més que el Ferrari però 87 menys que el McLaren tot i que aquest fa servir un bastidor realitzat íntegrament en fibra de carboni.

Ara és quan opino. Des del punt de vista del disseny, és innegable la inspiració en el Aventador LP700-4, sobretot al davant amb aquest frontal tan agressiu. Al darrera, per contra, la inspiració ve clarament del Sesto Elemento. En general, i més encara si donem un cop d’ull a la silueta lateral, el nou Huracan LP610-4 es veu molt més musculós que rivals com el 458 Italia o el MP4-12C, com una mena de culturista hiper-vitaminat.

005-2015-lamborghini-huracan-1

Això es deu, en part, a un disseny en forma de cunya, a una cintura molt alta i a uns passo de roda molt marcats. De fet sembla com si haguessin agafat la estilitzada silueta de l’Aventador i l’haguessin aixapat pels extrems. A mi personalment no m’acaba de convèncer, tot i que també haig de reconèixer que és un disseny 100% Lamborghini. No obstant, també és veritat que després de veure merdes com el Lamborghini Egoista o el Veneno, jo m’esperava una cosa pitjor.

Després està el nom — Huracan. Seguint amb la tradició de la marca, es tracta d’un brau indultat l’any 1879 a Alacant. En el seu dia em va costar molt païr el nom de Murcielago, tot i que al final vaig acabar per assimilar-ho, i crec que en aquest cas em passarà el mateix, tot i que trobo que és un nom que pels anglo-saxons i italians segurament sonarà millor del que sona en castellà.

017-2015-lamborghini-huracan-1Al igual que va passar amb el Gallardo quan va aparèixer ara ja fa uns anys, sobre el paper el nou Huracan LP610-4 és técnicament millor que la competència. Compta amb tracció a les quatre rodes, amb una relació pes-potència que millora la dels seus rivals i amb una imatge d’alló més impactant. El tema és veure si totes aquestes expectatives es confirmaran un cop comencem a veure les primeres proves.

Més info i fotos a Diariomotor, Autoblog

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s