Audi presenta el nou R18 e-tron quattro 2014.

audi-motorsport-131212-8562-1

Mentre Porsche encara està en fase de proves, amb el seu pilot estrella tot just havent donat un grapat de voltes amb el LMP1, Audi acaba de presentar el seu candidat al títol del WEC 2014. El seu nom és R18 e-tron quattro, amb el que ja d’entrada sabem que es tracta més d’una evolució del guanyador de les 24 hores de Le Mans 2013 que no pas d’un cotxe completament nou. Tot i així, els canvis en el reglament del ACO, sobretot la part que obliga a ser un 30% més eficients, ha provocat canvis importants que Guille Alfonsín explica molt bé en aquest article.

Aquesta presentació arriba després d’haver estat tota una setmana fent tests a Sebring. A grans trets, Audi ha decidit conservat el motor V6 TDI d’injecció directe, així com el motor elèctric davanter amb un sistema de recuperació d’energia a les frenades. Aquest sistema donarà potència a les rodes del davant sempre que el pilot així ho vulgui, donant com a resultat un cotxe amb tracció a les quattro rodes de facto.

La novetat està en el sistema elèctric “posterior”, associat al turbo-compressor al igual que els motors que l’any vinent faran servir els monoplaces de Formula 1. Aquest motor elèctric, si no he entés malament, que a mi això de la tècnica em queda una mica gran, pot accionar el turbo elèctricament fins al seu punt òptim de funcionament, amb el que s’elimina el lag i es guanya en eficiència. Very smart.

La batalla està servida. Ara li toca a Porsche moure fitxa, mentre Toyota s’ho mira tot en la distància preparant el nou TS040 Hybird. Seria irònic que després de parlar tant del duel Porsche-Audi, al final fossin els japonesos els qui s’enduguessin la victòria. Sigui el que sigui, el que és innegable és que aquesta rivalitat li va la mar de bé a la cursa francesa en particular i al WEC en general. La temporada que ve serà molt entretinguda.

US-Test fuer neuen Audi R18 e-tron quattro audi-motorsport-131212-8556-1

Via Autoblog, Autosport

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s