A què espera Lancia per fabricar aquest cotxe?

Lancia-Delta-3

El declivi de Lancia s’hauria d’estudiar a les escoles de negoci. Una marca que a finals dels 80 i principis dels 90 encara gaudia d’una certa reputació gràcies als èxits en competició, i que en qüestió de pocs anys va acabar convertida en una ombra del que havia estat, amb una gama de models amb pretensions premium que despertaven menys interés que un congrés de filatèlia.

Amb la excepció del Delta, la realitat és que el fabricant italià feia molts anys que no oferia un cotxe mínimanent decent. Fins i tot el Thema 8.32 amb motor Ferrari era vist amb una certa indiferència. No obstant, d’una manera o altre i gràcies als èxits al mundial de rallyes, Lancia va aconseguir generar prou inèrcia com per viure de la imatge del Delta fins que la marca va decidir substituir-lo per un compacte que poc o res tenia a veure amb el seu predecessor. Aquest va ser el principi de la fi.

Des de llavors no han aixecat cap, dedicant-se ara a vendre Chryslers re-batejats sense gairebé cap canvi. Hem arribat a un punt, de fet, que si em diguèssim que el senyor Sergio Marchione decideix petar-se la companyia, jo no la trobaria a faltar. Així de trista és la realitat per Lancia. Si tinguessin els ous de fer un cotxe com el que el dissenyador italià Angelo Granata ha fet pel seu compte, inspirat en el Lancia Delta Integrale de principis dels 90, pot ser tindrien una mínima possibilitat de supervivència. Per desgràcia molt em temo que això no passarà. Winter is coming.

Lancia-Delta-1 Lancia-Delta-10 Lancia-Delta-2 Lancia-Delta-6 Lancia-Delta-9

Via Angelo Granata

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s