Clàssics de sempre posats al dia: Singer Vehicle Design, la combinació ideal?

Article publicat a Motor.cat el 6 de febrer de 2013.

02-singer-911-green

Després de parlar de Eagle i del preparador britànic Autofarm, avui volia tancar la sèrie de clàssics de sempre posats al dia amb Singer Vehicle Design, uns genis californians que en un tres i no res, tot i portar poc més de quatre anys al negoci, s’han convertit en una referència entre el porschisme. Aquesta petita empresa està especialitzada en la restauració i preparació del Porsche 911, tot i que amb un enfoc força diferent al que coneixíem fins ara: mentre molts especialistes es limiten a recuperar l’aspecte original amb el que el cotxe va sortir de fàbrica, Singer va un parell de passos més enllà, “reinterpretant” la filosofia a la seva manera i oferint un cotxe amb uns acabats de luxe i unes prestacions molt superior a les d’esportius molt més moderns.

Per saber d’on ve tot plegat hem de centrar-nos en el seu fundador: Rob Dickinson és un apassionat del fabricant alemany i el propietari d’un Porsche 911 hot rod que ell mateix ha modificat al llarg dels anys. Quan va anar a viure a Los Angeles, i en vista de l’interés que despertava la seva creació, Rob es va adonar que hi ha un nínxol per explotar. Mesos després, Singer Vehicle Design es convertia en una realitat, amb el primer prototip començant a agafar forma poc temps després. La resta és història: amb una atenció pel detall que roça l’absurd, i que entre d’altres inclou rellotgeria TAG-Heuer, les seves creacions són autèntiques obres d’art a l’abast, això sí, d’uns quants.

11-singer-911-green

Per començar, la única cosa que ens cal és portar el nostre Porsche 911 (preferiblement un de la generació 964, fabricat entre 1989 i 1994) que de la resta ja se n’ocupen ells. Tot dependrà del que ens volguem gastar i del nivell de prestacions que volguem assolir. El primer que es fa és despullar el cotxe minuciosament per així poder tractar i reforçar la carrosseria. Acte seguit es substitueixen els diferents panells de la carrosseria per uns fabricats en fibra de carboni (les aletes del davant i el darrera, el capó davanter i el posterior, el sostre, els paracops, etc.). L’únic que es conserva són les portes originals, per així mantenir la resistència contra els impactes dels 911 més moderns. No obstant, si optem per les barres completes també podrem especificar portes en fibra de carboni.

A nivell mecànic es pot optar per un 3.6 de 270 CV o un 3.8 desenvolupat per Cosworth capaç de rendir una potència de 360 CV. Tots dos estan refrigerats per aire, com no podia ser d’un altre manera, mentre que el 3.8 fins i tot compta amb elements interns del Porsche 911 GT3. En aquest sentit, la filosofia de Singer és clara: perquè renunciar a la tradicional refrigeració per aire si volem prestacions pures? Tots dos motors van associats a un canvi G50 de cinc relacions, tot i que opcionalment es pot escollir un de sis amb diferencial autoblocant.

singerdesign911_01

Un dels aspectes que més crida la atenció és el tren rodant, on destaquen unes llandes estil Fuchs en mida 9″x17″ al davant i 11″x17″ al darrera. La raó de ser d’aquesta elecció, enlloc de les Fuchs originals en llanda 15″, és poder instal·lar els frens del Porsche 993 Turbo amb pinces Brembo de quatre pistons. El resultat és una imatge francament evocadora, en la que es barreja un esportiu agressiu i actual amb les línies del clàssic de 1964 que a tots ens va enamorar. Els passos de roda eixamplats, per així poder albergar els Michelin Pilot Sport S2 en mida 225/45R17 davant i 275/40R17 darrera, acaben per definir el que per un servidor seria el Porsche 911 ideal: estètica de 911 original amb prestacions i acabats de 911 modern.

Si us heu quedat amb ganes de saber més sobre Singer Vehicle Design, no us perdeu les fotografies oficials disponibles a la seva pàgina oficial, així com l’article que SPEED HUNTERS va dedicar al procés de fabricació d’aquestes petites joies. Tampoc podeu passar per alt el video que Chris Harris els hi va dedicar fa un parell de setmanes, i que trobareu sobre aquestes línies (de fet, el britànic ja va donar-li voltes a la idea de “reinterpretar el 911 mantenint-hi la essència” quan va “fabricar-se” un 911 al que va anomenar “Kermitt 911″).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s