Article publicat a Motor.cat el 19 de febrer de 2013.
Autofarm és un especialista britànic amb molts punts en comú amb Singer Vehicle Design: la seva filosofia passa per agafar vells Porsche 911 i reconvertir-los en cotxes moderns, fiables i amb tecnologia actual, però no per això renunciant a la essència del model original. A diferència de la empresa californiana, l’enfoc d’Autofarm és molt més conservador, i també més discret. Tant és així, de fet, que en molts casos es fa pràcticament impossible diferenciar una de les seves conversions respecte d’un 911 fabricat abans de 1973.
A la seva pàgia web deixen les coses molt clares, i molt en la línia del que comentava al principi de la entrada:
“Tenir un cotxe de més de 35 anys pot ser realment car. I no només pels potencials problemes de corrossió i peces que es desgasten. Els recanvis i les reparacions, si es fan segons el que recomana Porsche, són prohibitives per tots excepte els més rics. Així que mentre tenir un “clàssic autèntic” al garatge de casa pot ser meravellós, els costos i els problemes poden arruinar el plaer.”
Agafeu per exemple el Porsche 911 negre que apareix sobre aquestes línies. Estèticament sembla un 911 anterior al 1973 — un dels originals, per entendre’ns — però la realitat és una mica diferent: per començar està basat en el bastidor d’un 911 Carrera 3.2 de mitjans dels 80, mentre que el motor no és altre que el del 964. Sorpresos? S’ha de reconèixer que tot i que no arriben a l’atenció pel detall quasi obsessiva de Singer, els projectes d’Autofarm reflecteixen molt bé els més de 40 anys que fa que treballen amb el Porsche 911.
A diferència de Singer Vehicle Design, empresa que basa el seu producte en la generació 964, Autofarm sempre parteix dels 911 SC i Carrera 3.2 fabricats abans de l’arribada del seu substitut, el 964. La ráo la trobem en que les carrosseries del 911 de finals dels 80, tot ser quasi idèntiques a les dels 911 anteriors a 1973, rebien una sèrie de tractaments que les feien molt més resistents que aquestes. A partir d’aquí, el cotxe es reconstrueix mantenint la estètica dels 911 originals (de fet es pot escollir entre la estètica dels 911 S/T, o fins i tot la del 911 2.7 Carrera RS), ja que la carrosseria és la mateixa i pràcticament la totalitat dels panells són intercanviables.
Com que l’objectiu d’Autofarm és convertir els 911 clàssics en cotxes aptes pel dia a dia, la seva oferta inclou sensors d’aparcament, elevallunes elèctrics, navegador per satèl·lit o equips d’audio molt millors que els que Porsche oferia a principis dels anys 70. I tot plegat per un preu similar al de un Porsche 911 Carrera modern. Molts direu que un Porsche com aquest no es pot considerar un Porsche “autèntic”, però no em negareu que un 911 per al dia a dia no és una idea d’allò més temptadora…