Un Mercedes-Benz 300 SL Gullwing a Bonneville, el cotxe de la setmana a Petrolicious

Captura de pantalla 2013-10-29 a les 16.12.07

Hi ha moltes maneres d’entendre el món dels clàssics. Hi ha gent que els vol per gaudir-los en estàtic, treient-los a passejar en comptadíssimes ocasions i guardant-los la major part de l’any sota una funda protectora no fos cas que una mosca se’ls hi cagués a sobre. Tot i que no comparteixo aquesta visió, la puc arribar a entendre (jo col·lecciono miniatures a 1:43, i això vindria a ser el mateix però en escala 1:1). Personalment jo sóc més de fer-los servir. De fer-los servir molt, tot el que pugui i el que la meva economia domèstica em permeti. Tot i així, la primera reacció que he tingut al veure el cotxe que aquesta setmana ens porta Petrolicious ha estat una mica a l’estil Mourinho. Ja sabeu. Per què?

Es tracta d’un Mercedes-Benz 300 SL Gullwing amb el que el seu amo, Bob Sirna, porta participant des de 2001 a la Bonneville Speed Week. Es tracta d’un esdeveniment en el que la única cosa que importa és anar el més ràpid possible, així que, en aquest sentit, aquest 300 SL dista molt de ser el cotxe de sèrie que va sortir de fàbrica a principis dels anys 50. Tot i mantenir la estètica i bona part de la mecànica original, aquesta unitat compta amb lleugeres modificaicions a la carrosseria i no tan lleugeres modificacions al motor. La pregunta, doncs, és obvia: no hi havia altres alternatives més “raonables” per participar a Bonneville que un coupé valorat en més d’un milió d’euros?

La resposta és sí: hi ha Corvettes, hi ha Camaros, fins i tot hi ha Cobras. El més fàcil hagués estat agafar un hot-rod d’aquests que tant abunden a l’altre banda de l’Atlàntic i muntar-li un motor de 8.0 liters de cilindrada típicament americà. There’s no replacement for displacement, que diuen. Però clar, no hagués estat el mateix.

I tot i així, veient les imatges no puc deixar de treure’m el barret per la determinació i la manera de veure la vida del senyor Sirna. Després de tot, si aquest cotxe va ser concebut en el seu dia va ser per anar ràpid, per guanyar a Le Mans i a la Carrera Panamericana, per creuar Alemània a tota velocitat i per ser el cotxe de producció més ràpid de la seva època. No va ser creat per anar a un Cars and Coffee ni a un Pebble Beach ni a una “reunion” d’aquestes que tant s’estilen per allà. No. Va ser creat per anar ràpid, i en aquest sentit en pocs llocs es pot anar més ràpid que a Bonneville.

Via Petrolicious

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s