Derek Bell i el Porsche 956.007, protagonistes del tribut del Nürburgring a Stefan Bellof

ogp13_956

Sis minuts i onze segons. Aquest és el temps que Stefan Bellof va aconseguir als entrenaments qualificatius dels 1000 km del Nürburgring de 1983. En aquests vint anys cap altre cotxe ha estat capaç ni tan sols d’apropar-se a aquest temps estratosfèric. Cap. I això que els cotxes no han deixat d’evolucionar en tot aquest temps. Aquell cap de setmana Bellof feia parella amb Derek Bell en un dels Porsche 956 oficials. Dues dècades després, el pilot britànic s’ha retrobat amb aquell mateix cotxe — xassís 956.007 — en aquell mateix circuit per retre un merescut homenatge a l’autor de la volta més mítica que s’ha donat mai a l’Infern Verd.

Clar que el tribut no s’ha quedat només en això. Per si la volta de Derek Bell al Nordschleife — en el mateix 956.007 amb el que Bellof va marcar el rècord de 6:11 que encara perdura avui en dia — no fos suficient, els responsables del circuit han decidit posar el nom del pilot alemany a un dels revolts. O millor hauria de dir una de les zones. A partir d’ara les esses d’Stefan Bellof serà el nom amb el que es coneixerà la zona que hi ha just després del salt a Pflanzgarten II, una de les meves preferides i, alhora, una de les més complicades. Perquè s’han de tenir molt ben posats per afrontar aquella zona a fons, més en un cotxe com el que avui ens ocupa.

Irònicament, la relació d’Stefan Bellof amb aquestes esses no és nova. Just el dia després de marcar el mític 6:11 a la qualificació, la cursa de l’alemany va acabar contra els guarda-raïls en aquell mateix punt. Perquè després diguin que els alemanys no tenen sentit de l’humor. Al arribar al lloc dels fets, Derek Bell va aturar el seu cotxe per retre un merescut homenatge al seu ex-company, juntament amb la familia i amics del pilot alemany. A mi sincerament no em ve al cap una millor manera de rendir tribut a un pilot com Bellof, una autèntica llegenda al Nürburgring.

Trobareu més fotos a Piston Heads i un fons de pantalla collonut a Jalopnik. Curiosament aquest no va ser l’únic 956/962 que es va deixar veure per l’Infern Verd aquell cap de setmana, clar que al costat del 956.007 protagonista del 6:11 la veritat és que va passar molt més desapercebut.

Foto: Frozenspeed

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s