Quants models hi ha actualment a la gama Mercedes-Benz?

original-1-1376464540

 

Mercedes-Benz acaba de presentar el nou GLA, un tot-terreny que ben bé no sé com qualificar i que vindria a ser un rival pels BMW X1 i Audi Q3. No entraré en si és maco o no (per mi no ho és). El que em sorprén és la quantitat indedent de models que hi ha actualment a la gama Mercedes-Benz. Si no m’he descomptat, tenim les classes A, B, C (en format berlina, coupé i familiar), E (berlina, cabrio, coupé i familiar), G (cabrio i llarg), M, S, CL, CLA, CLS, CLS Shooting Brake, GL, GLK, R, SL, SLK, SLS… i el nouvingut GLA. En total en surten 24 carrosseries diferents, algunes de les quals pràcticament entren en conflicte entre sí.

Perquè ja em direu quna diferència hi ha entre un CLS Shooting Brake i un E-Klasse familiar, o entre un E i un C Coupé, força similars entre sí i alhora diferents de l’altre coupé de la marca, el CL. Realment cal tenir cinc tot-terrenys diferents a la gama: M, G, GL, GLA, GLK? Perquè posats a analitzar la oferta del fabricant alemany, i deixant de banda per un moment els cinc tot-terrenys que acabo de mencionar, tenim dos compactes (A i B), cinc berlines (C, CLA, CLS, E, S), tres familiars (C, E, CLS Shooting Brake), tres coupés (C, E, CL), tres esportius (SL, SLK, SLS), un descapotable (E Cabrio) i un invent extrany (R). Cal?

I pensar que a finals dels 80 “només” hi havia una berlina bàsica (W201), una de gama mitja (W124, disponible en berlina, coupé, cabrio i familiar), una de gama alta (W126, disponible en coupé i berlina), un SL (R107/R129, disponible en coupé i cabrio) i un tot-terreny, el G…

Un pensament sobre “Quants models hi ha actualment a la gama Mercedes-Benz?

  1. Potser el cas de M-B és el més flegarant, pero de fet si et fixes en la competencia més directa, Audi i BMW, passa tres quarts del mateix doncs les diferencies del série 2 al 3 i del 3 al 4 em semblen poc significatives com també passa entre el A6 i A7 5p o que s’anomeni A5 a un A4 coupé. Recentment Audi ha recuperat terreny que va perdre en deixar de fabricar el 70 amb el A1 i BMW aviat treurà aquell insult que segueix l’estela de l’espantós E1, pero realment sembla una lluita sense treva per no deixar ni una molla del pastís.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s