Una tarda amb dos il·lustres BMW M3

M31

Per un amant de la marca BMW en general i dels BMW de competició en particular, parlar del M3 és parlar d’un dels millors cotxes de la història, capaç de ser competitiu no només en un campionat tan disputat com el DTM sino també en una disciplina tan aparentment oposada com ho són els rallyes. D’aquí que quan em van convidar a veure d’aprop dues de les millors unitats que corren per Catalunya no m’ho pensés dues vegades. I així és com una tarda de juliol em vaig trobar davant d’aquestes dues joies: un M3 ex-Bassas i un altre de circuits amb el que Francesc Gutiérrez havia competit al CET. Pell de gallina.

M33

El de rallyes és el BMW M3 amb la que Pep Bassas va participar al Rally Catalunya-Costa Brava de 1995 (l’any següent perdria la homologació), i la mateixa unitat amb la que Jose María Ponce es proclamaria campió d’Espanya de rallyes la temporada 1991 (aquí el teniu vestit amb els colors de Marlboro i aquí amb els de Camel). Pocs eme-tres hi ha en aquest país amb més història que aquest.

M35

Si fa tres setmanes vau assistir al Rally Osona pot ser us resultarà familiar. Francesc Gutiérrez el va treure a passejar, acabant el rallye en una meritòria sisena posició scratch i primera d’històrics. A grans trets podriem dir que té les mateixes especificacions que el BMW M3 de rallyes més famós de YouTube: el que Patrick Snijers va pilotar al Manx Rally de 1988.

M38

El cotxe ha estat exhaustivament restaurat i llueix com el primer dia, una feina que resulta especialment notoria en els petits detalls: els aletins eixamplats amb els noms de pilot i copilot, el grup sanguini, el BMW M Power de la admissió, el vell logo del RACC, les llandes daurades. Digueu-me nostàlgic, però tots els petits detalls d’aquest M3 em van teletransportar a una època en la que els rallyes, senzillament, eren millors.

M34

L’altre unitat, la de circuits, és un Grup A amb el que Francesc Gutiérrez va participar al CET. Si fa temps que seguiu el blog segurament el recordareu d’aquella sessió de fotos que li vaig fer al Circuit de Catalunya. Des de llavors el cotxe ha petit lleugeres modificacions que escapen a la vista però que han ajudat a reduïr el pes del conjunt en 45 kilos, deixant el total en 950.

M32

Les diferències respecte als M3 de Ravaglia, Cecotto i companyia es redueixen a les torretes de la suspensió, a la doble injecció que duien els DTM i a dos o tres detallets més. En xifres, uns 20 CV de potència. I és que si una cosa queda clara veient videos com aquesta càmera onboard a Calafat és que lent, el que es diu lent, aquest cotxe no ho és. No sabeu el que m’agradaria veure’l rodar al Nordschleife…

M312

Tot i ser “estàtica” va ser una visita d’allò més gratificant. Després de tot, cotxes com aquests no es veuen tots els dies. La guinda al pastís va ser veure aquesta foto que li vaig fer al Circuit de Catalunya a la oficina. Tot un honor, i un plaer.

2 pensaments sobre “Una tarda amb dos il·lustres BMW M3

  1. Es veure Bassas en un M3 i “Gallina de piel”. L’últim cop que un M3 competia al WRC 😥

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s