Curiós: la nova versió d’accés a la gama Caterham equipará un motor de moto

engine-bay-of-caterhams-upcoming-entry-level-model_100435842_l

Downsizing és un terme que descriu la tendència de la indústria a fer motors cada cops més petits. D’exemples en tenim molts: el proper M3, equipant un motor de sis cilindres turbo enlloc d’un V8, o el nou Clio Sport, amb un 1.6 turbo enlloc del 2.0 litres atmosfèric, són força representatius d’aquest procés cap a motors cara cop més “eficients”. Fins ara Caterham semblava aliena a aquest tema, més si tenim en compte que els seus motors no passen dels quatre cilindres. I dic fins ara perquè el fabricant britànic acaba d’anunciar que la nova versió d’accés a la gama equiparà a partir de la propera tardor un motor Suzuki tri-cilíndric de 660 cc turbo.

Fins ara la versió més bàsica, anomenada Roadsport, equipava un motor 1.6 d’origen Ford capaç de produir una potència de 125 CV. És poc, cert, però més que suficient per propulsar els 550 kilos del petit Caterham fins els 100 km/h en 5,9 segons. La potència de la nova versió tri-cilíndrica encara no s’ha publicat, però per tenir una idea orientativa es tracta del mateix motor que equipen molts kei-cars japonesos, amb una potència que en aquests casos es queda en uns més que discrets 63 CV.

Es tracta d’un motot molt lleuger (ja sabeu que Caterham encara es regeix pel “make it light, and then add lightness” de Colin Chapman), molt eficient… i segurament barat, donat que el preu que tindrà aquesta versió d’accés es quedarà en els 19.700 euros, uns 3.500 euros menys que l’actual Roadsport. Temptador.

Via Carscoop

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s