D’això s’en diu arribar al paddock amb estil

s-VW-001

A principis dels 60 hi havia un campionat de monoplaces anomenat Formula Vee. Bàsicament es tractava d’un campionat d’iniciació, quelcom similar a la Formula Renault o la Formula BMW actuals, on els monoplaces anaven equipats amb un modest motor Volkswagen Type 1 (1.2 litres, uns 40 CV de potència), el mateix que portava, entre d’altres, el Volkswagen Beetle. Tot i que el seu èxit va ser relatiu, Porsche va participar-hi de manera més o menys oficial amb els pilots Hans Hermann, Gerhard Mitter i Ben Pon, en el que ben bé podria considerar-se el primer programa de joves promeses per part del fabricant alemany.

s-VW-006

Aquesta Volkswagen T1 “Bulli” (res a veure amb el restaurant, crec) que veieu a les imatges és el transport amb el que l’equip es desplaçava per Europa. Bé, o quasi. Desgraciadament avui en dia no es conserva cap de les sis unitats adquirides per Porsche. Aquesta és una de la mateixa època (i fins i tot del mateix mes), i ha estat restaurada minuciosament amb les mateixes especificacions de les Porsche Renndienst originals. El que sí és original és el Formula Vee que porta a sobre, un dels dos únics que es conserven en l’actualitat (Porsche havia arribat a adquirir-ne cinc).

s-Formula-V-004

Al igual que un altre Volkswagen T1 de la que vam parlar fa un parell de setmanes, el motor d’aquesta pick-up ha estat substituït per un propulsor desenvolupat per Porsche. En concret es tracta d’un sis cilindres bòxer de 2.4 litres provinent d’un 914, amb una potència que ronda els 200 CV. Frens, canvi i suspensions també han estat convenientment millorades. Si aquesta no és la millor manera de deixar-se veure pel paddock que vingui algú i m’ho expliqui. Ah, cert. Us he dit que tots dos estan a la venda?

Via The Chicane Blog | Jan Luehn

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s