Els perills del Nürburgring

Captura de pantalla 2013-06-04 a la(s) 11.01.30En cosa d’un mes el meu germà i jo estarem rodant pel Nürburgring amb un parell de Suzukis Swift Sport de Rent4Ring, en companyia un cop més dels amics de TheAutoUnion en la que serà la setena edició del Rebel Run. La veritat és que després d’un any del nostre darrer viatge ja comença a haver-hi ganes de tornar, de fer Schwedenkreuz i Fuchsröhre a fons, de “saltar” a Pflanzgarten i de llençar-nos a l’interior del Karussell. Clar que després de veure videos com els que corren per Facebook/Twitter, un recorda els perills que s’amaguen al vell Nordschleife i es planteja algunes coses.

Sense cap mena de dubte, la castanya més sonada és la del Civic que veieu a la imatge que obre aquest article. Va passar a Fuchsröhre, una corba a esquerres que es fa a fons a més de 190 km/h (en un Swift Sport, més encara en altres cotxes) després d’una baixada d’allò més pronunciada.

No sóc ningú per anar donant lliçons a la gent, però diria que la causa del problema ha estat aixecar el peu just quan més càrrega lateral hi havia, i quan la suspensió estava comprimida al màxim després d’haver fet el canvi de rasant. En aquest revolt, si decideixes fer-lo a fons has de fer-lo a fons siguin quines siguin les conseqüències, ja que de no fer-ho així les conseqüències poden ser encara pitjor (com es pot veure al video). És una qüestió de física.

L’altre accident que et fa pensar és el d’aquest Renault Megane Sport a la pujada cap a Klostertal, on es troba cara a cara amb un… bé… veieu-ho vosaltres mateixos:

El cotxe va quedar una mica molt tocat, tal i com es pot veure a l’article que han publicat a BTG (també hi ha un parell d’accidents extra a Brünchenn). Al final del enllaç trobareu una nota de l’autor on reflexiona sobre la relaxació de les normes sobre càmeres de video (fins l’any passat estaven prohibides, i tot i que en principi encara ho estan, aquest any són una mica més permissius) i com a conseqüència d’aquesta relaxació sempre que cada cop hi ha més videos a la xarxa amb accidents més o menys greus (amb la conseqüent mala publicitat i aparicions en telenoticies de dubtosa serietat).

Toquem fusta perquè el darrer cap de setmana de juny la cosa vagi sobre rodes (mai millor dit), que no patim accidents, que cap cèrvol se’ns creui en el camí i que cap altre cotxe se’ns tiri a sobre. Ganes no en falten! Ah, de regal aquí va una volta d’un Swift Sport com el que llogarem. FES-TI-VAL.

Via Bridge to Gantry

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s