McLaren F1 LM, perquè la bellesa està en els petits detalls

McLaren's headquarters in Woking, Surrey

La història del McLaren F1 LM és d’allò més curiosa. A grans trets podria definir-se com la versió de carrer d’un cotxe de curses basat en un cotxe de carrer que mai va tenir la competició en el punt de mira. I tot i així va aconseguir imposar-se a les 24 hores de Le Mans de 1995 en el seu primer intent. Quan Gordon Murray va dissenyar el F1, el món de la competició era una inspiració, no un objectiu. Va ser la pressió de propietaris i equips privats la que va acabar portant a Ron Dennis i companyia a desenvolupar el F1 GTR. La resta és història.

Del McLaren F1 LM només s’en van fabricar cinc unitats. Diu la llegenda urbana que tres d’elles estan en mans del Sultà de Brunei, un altre és propietat de Ralph Lauren, i la darrera (que en aquest cas, curiosament, va ser la primera que es va fabricar) és la que es guarda al McLaren Technology Center, a Woking. I ha estat precisament aquesta unitat la que ha tingut la possibilitat de retratar la gent d’SPEED HUNTERS, en un reportatge d’aquests per enmarcar. Perquè fins ara havia vist mitja dotzena de reportatges amb fotos del LM, però cap d’ells amb el nivell de detall d’aquest.

Veure com són els seients, els interruptors, el fre de mà, la palanca de canvis o el pedalier no és una cosa que es pugui veure tots els dies (sobretot tenint en compte que l’accés al MTC és quasi tan difícil com accedir al Pentagon). I és aquí on aquest reportatge destaca per sobre de la resta. No us perdeu tampoc el reportatge sobre la cadena de muntatge del MP4-12C, i el que està centrat en el nou P1, amb entrevista amb el dissenyador inclosa.

Via SPEEDHUNTERS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s