Els petits canvis són poderosos: benvinguts a CollaVerglas.cat

cvcat

No sé si us havieu adonat (perquè ja fa un parell de setmanes que porto fent proves), però he decidit fer alguns canvis al blog. Sí, un altre vegada. Ja veieu que sóc un cul inquiet. Podriem dir que després de donar-hi moltes voltes, per fi he trobat la forma més còmode de publicar coses a bon ritme. WordPress està molt bé, és tremendament complet i es poden fer moltes coses que amb altres serveis serien impensables. No obstant, per entrades breus com una bona foto, un enllaç o un video de YouTube sense gaire història, WordPress és massa gran, massa feixuc… i això fa que a vegades em faci mandra posar-m’hi.

Com ja sabreu, des de fa cosa d’un any i mig no he parat de publicar fotos a Tumblr. Salvant les distàncies, aquest servei és un híbrid entre Twitter i WordPress, i tot i les seves limitacions (que en té, i moltes, com no poder categoritzar), permet publicar a un ritme molt més alt i d’una forma molt més senzilla. A mi m’agrada molt. I el que és més important: permet deixar entrades “en cua”, pel que només em cal anar acumulant material, posar que es publiquin 5 entrades diàries de 9:00 a 21:00… i Tumblr s’encarrega de tot.

Es per això que fa unes tres setmanes vaig començar a probar com seria publicar tot el material que normalment aniria a WordPress a Tumblr, i la veritat és que no podria estar més satisfet. El resultat és un tumblr-blog on puc publicar material non-stop (videos, fotos, enllaços, etc.) d’una forma molt més ràpida. Creieu-me si us dic que a Google Reader tinc etiquetat material com per poder publicar 5-6 entrades diàries al blog durant dos anys. El que passa és que moltes d’aquestes entrades no tenen gaire història — amb una petita frase introductòria ja n’hi hauria prou — i això a WordPress no queda bé. Deixant de banda que el sol fet de publicar-les també és molt més feixuc.

Captura de pantalla 2013-02-13 a la(s) 12.44.45

Què passarà ara amb el blog de WordPress? Doncs que en ell publicaré material propi, com les excurionetes que faig al Nürburgring, l’interminable viatge de noces o les sortides al Monte-Carlo. O articles d’aquests que publico quan em dona per posar-me escriure. Tota la resta anirà al “nou” blog. Sé que hi ha gent (perquè ja m’ho han fet saber) que aquesta decisió els puteja una mica perquè tenen Tumblr capat a la feina. Em sap greu però és el que hi ha. A Twitter seguiré publicant cosetes, i sempre poden fer això de clicar “preferit” i llegir-ho després amb més calma…

L’altre gran novetat és que per fi m’he decidit a registrar el domini www.collaverglas.cat. PER FI. Com que sóc un analfabet informàtic total, hi ha coses que encara no les tinc del tot clares, així que si teniu algun problema només ho heu de dir. De tots els fronts oberts que tinc, i deixant de banda Twitter i Facebook, aquí van els tres pilars sobre els que funciona Colla Verglas:

  • www.collaverglas.cat — aquesta serà la base sobre la que girarà tot i en la que trobareu tot el que us faci falta.
  • blog.collaverglas.cat — això és que fins ara era Colla Verglas, només que a partir d’ara estarà únicament dedicat a entrades més llargues i posts més treballats.
  • tumblr.collaverglas.cat — aquest és un Tumblr on només publico fotos. MOLTES fotos, les millors de les quals acaben recalant també a CV.cat.

Sé que és un merder de collons i que teniu el cap com un timbal, però en el fons no és tan complicat: només heu de visitar www.collaverglas.cat. La resta digue’m que són serveis accessoris. I sobre el format del blog, haters are gonna hate, lovers are gonna love. A mi m’agrada el format “graella” i crec que és la millor solució pel nou enfoc que li vull donar al blog. L’únic inconvenient és que ara no es pot comentar (crec), però com que tampoc és que hi haguessin gaires comentaris, tampoc em treu el son. Sempre us quedarà Twitter i Facebook.

En vista de tot plegat, demanar-vos disculpes pels canvis constants, demanar-vos disculpes si amb el tema dels dominis algun dia una pàgina no funciona (que és possible) i convidar-vos a la nova “Colla Verglas” on trobareu cosetes interessants del motor com per no avorrir-vos. Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s