Un genial reportatge sobre Brooklands (i després ens queixem de Sitges)

The remains of the Brooklands oval racing circuit, Weybridge, Surrey, United Kingdom

Llegeixo a SPEED HUNTERS un magnífic (per no dir “acollonantment espectacular”) reportatge sobre el circuit de Brooklands, un dels primers que es va aixecar al món juntament amb Monza, Indianapolis i Sitges-Terramar. A diferència d’aquest últim, el qual encara conserva el traçat original en la seva totalitat, Brooklands es troba mutilat per un polígon industrial, un fet que sorprén, i molt, tenint en compte la cultura automobilística que hi ha a l’altre costat del Canal de la Mànega. Fa un parell d’anys les seves instal·lacions (o el que queda d’elles) es van tornar a omplir de cotxes quan Mercedes-Benz va decidir instal·lar-hi un centre amb circuit de proves inclós. No obstant, per recuperar el traçat original s’hauria d’arrassar amb bona part de les naus del polígon, el que donat el temps en el que ens ha tocat viure, dubto molt que acabi passant.

Per la seva banda, Sitges-Terramar ha mantingut el traçat original, sí, però aquest ha estat completament oblidat durant bona part del segle XX . No obstant, el recorregut de es manté intacte i avui en dia encara s’hi diuen a terme trobades i “quedadas” de clàssics, el que hauria de ser suficient per donar-nos més que satisfets. Això sí: si fossim el Regne Unit, en tots aquests anys també s’hi hagués aixecat un museu i noséquantes coses més. És la diferència que — automobilísticament parlant — ens separa dels britànics.

Sigui el que sigui, l’article en qüestió és completíssim: a la gran quantitat de fotos de racons amagats i altres detalls del vell circuit britànic, Jonathan Moore afegeix molta documentació adicional sobre la història del traçat. Lectura sumament recomanable!

Via SPEED HUNTERS

The remains of the Brooklands oval racing circuit, Weybridge, Surrey, United Kingdom Brooklands-012 The remains of the Brooklands oval racing circuit, Weybridge, Surrey, United Kingdom The remains of the Brooklands oval racing circuit, Weybridge, Surrey, United Kingdom

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s