Tot i aquest any no vaig poder assistir a l’Esperit de Montjuïc, per les fotos que he pogut veure per internet sembla que no va diferir gaire de l’edició de l’any passat. Es tracta d’un tipus d’esdeveniment que a mi personalment m’agrada molt: curses, clàssics i un accés pràcticament il·limitat a tots els box i totes les carpes fan de caps de setmana com aquest cites absolutament imprescindibles. No obstant, a poc que sortim una mica d’aquest país que tant ens estimem ens adonarem que una cita com l’Esperit de Montjuïc no deixa de ser merament anecdòtica si la comparem amb el que es mou per païssos com França o el Regne Unit.
Evidentment, el primer que està clar és que la cultura automovilística d’aquest país deixa molt que desitjar. Gent que en un rallye de regularitat et pregunta si éstos vienen zumbando no diu gaire en favor de l’aficionat català. El Regne Unit, per contra, compta amb aficionats, organitzadors i — sobretot — autoritats molt més volcades al món del motor del que mai ho estaran aquí. (No estic dient que els d’aquí no en sàpiguen, sino que les proporcions aquí i allà són molt diferents… i només cal anar-hi per adonar-se’n.)
Deixant a banda el Goodwood Festival of Speed i el Goodwood Revival (si hi voleu anar, els amics de EventGo ofereixen paquets amb entrada i allotjament), esdeveniments com el Donington Historics deixen clar que els britànics estan a anys llum del que mai hi estarem nosaltres. Fa unes setmanes es va celebrar la edició d’enguany i SPEED HUNTERS ha fet una cobertura com només ells saben fer. Menció especial mereixen els espectaculars Grup C, alguna joia d’especial interés, com aquest Porsche 908/2 com el que va portar a Steve McQueen a una segona posició absoluta a les 12 hores de Sebring de 1970 o… bé, qualsevol altre participant a les mil-i-una categories diferents que s’hi van donar cita. Im-prescindible.
Via SPEED HUNTERS