Fotos de la exclusiva trobada que ha reunit a una vintena de McLarens F1 (actualitzada)

El McLaren F1 és un dels cotxes més exclusius que s’han fet mai, si no el que més. I no ho és només per ser el primer (fins l’arribada del Veyron) en agafar els 391 km/h. Ni per costar un milió de dòlars allà per mitjans dels 90. És exclusiu perquè, a més a més de tot el que he comentat, d’ell només s’en va fabricar un centenar d’unitats, comptant les de carrer, cursa i les Longtail. Per comparar, del Ferrari F40 s’en van fer bastants més de mil. S’entén, doncs, que veure més d’un a la vegada sigui pràcticament missió impossible. Sense anar més lluny, fa uns mesos la pròpia fàbrica va reunir-ne una trentena a Woking i al veure les fotos quasi em dona un infart.

Pel que es veu, fins aquell dia no s’havia organitzat cap trobada, ni oficial ni oficiosa. Per tal de no haver d’esperar vint anys més, el McLaren F1 Owner’s Club (creat per un propietari amb el suport de la marca) ha organitzat una escapadeta exclusiva pels Alps italians. I dic exclusiva per no dir ultra-secreta nivell búnker de la Unió Soviètica en plena Guerra Freda. Tal com es pot veure a les fotos que ha publicat Kidston a Facebook, la trobada va reunir una vintena d’unitats (segons diuen als comentaris) entre les que hi havia alguns GTR de competició i fins i tot un LM! Cosa fina. Em sembla que fins i tot he vist la famosa unitat de Flemke, un paio que s’apunta a totes les festes…

Algú als comentaris ha dit que l’esdeveniment no ha tingut més repercussió per temes d’assegurances i coses per l’estil. No sé si creure’m-ho o no, però donat que són les úniques fotos que he vist fins ara, no m’extranyaria. De fet, sembla que els organitzadors fins i tot haurien “desanimat” als fotògrafs interessats en cobrir la ruta. En fi. El fet és que ara que la excursió ha sortit a la llum com a mínim podem gaudir una mica tot somiant com deu ser fer segons quin port de muntanya o passejar a la vora del llac Como al volant d’una joia com aquesta.

ACTUALITZACIÓ — Bruno, amic i creador del blog Auto-blog.com.mx, em comenta que pot ser podria tractar-se de la presentació secreta del successor espiritual del F1, a la que haurien assistit els clients més especials de la marca. Entre les fotos es veu algun MP4-12C, cosa que donaria credibilitat a aquesta teoria. No obstant, la prova de que algo estan tramant a Woking és que tot just ara fa 20 anys, el 28 de maig de 1992, McLaren va presentar el F1 a Monaco. Casualitat? No crec.  Si a més a més s’ha intentat “desincentivar” als fotògrafs amb l’objectiu de que aquesta trobada no faci gaire soroll, blanc i en ampolla, oi?

ACTUALITZACIÓ 2GT Spirit ha publicat un bon grapat de fotos i tres videos de l’esdeveniment. Pel que es veu, hi havia dos prototips (XP3 i XP4) entre els que hi havia la unitat de Gordon Murray, una dotzena de versions estàndar… i cinc unitats GTR homologades per la carretera.

ACTUALITZACIÓ 3 — I què em dieu de les fotos que ha fet el meu bon amic Matteo de Swiss Car Sightings? Aquest tampoc es perd ni una…

Via Kidston Facebook

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s