L’impressionant BMW M3 d’en Francesc Gutiérrez

Fa uns mesos vaig tenir la oportunitat de fer quatre fotos a un cotxe molt especial. Es tracta del BMW E30 M3 Grup A d’en Francesc Gutiérrez. Lluny de ser un M3 “qualsevol”, aquesta unitat és la mateixa que el pilot gironí va fer servir al seu pas pel Campeonato de España de Turismos (CET) ara ja fa unes quantes primaveres. Després de trobar-lo quasi per casualitat a França, després de perdre-li el rastre durant molts anys, en Francesc l’ha restaurat de dalt a abaix deixant-lo exactament igual que quan corria a principis dels 90. El resultat salta a la vista…

Les fotos les tenia mig oblidades perquè pensava fer una entrada amb cap i peus, però la manca de temps i el pas de les setmanes va fer que m’oblidés. L’altre dia, però, el meu germà em va passar per correu un video d’aquest eme-tres tan especial al circuit de Calafat. La qualitat és brutal i dona una sensació de velocitat força representativa. Creieu-me si us dic que aquest trasto corre MOLT. De fet, mentre estava fent fotos a Montmeló, des d’un punt podia sentir on es trobava el cotxe en tot moment només pel soroll que feia el motor de quatre cilindres.

El cotxe no és un BMW M3 DTM dels que parlava ahir, però quasi. Ara mateix no recordo les especificacions exactes ni les diferències que hi havia entre aquest Grup A i les unitats de Roberto Ravaglia i companyia, però sé que no eren gaires. Tot això ho deixo per una entrada més endavant. Palabra.

No sé vosaltres però jo sento absoluta devoció per aquests cotxes. Com vaig comentar ahir a la entrada-rajada sobre el DTM actual i la insalvable distància que hi ha entre aquests i els cotxes de carrer en el que estan basats, és obvi que un BMW E30 M3 de carrer no té res a veure amb aquest trasto, però la base és definitivament la mateixa. De fet, el cas de la primera generació del BMW M3 és força paradigmàtic: es va fer directament amb l’objectiu d’homologar el cotxe per poder prendre part al DTM. Tal qual. D’aquí les diferències tan notòries que hi ha amb un E30 “convencional”.

Com sempre, trobareu totes les fotos al meu compte de Google+ (estic esperant a veure si Flickr es renova d’una p*** vegada per decidir si renovo o no). També podeu accedir a la galeria clicant a qualsevol de les fotos que trobareu més avall.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s