Revivint l’accident de Niki Lauda a Bergwerk en el rodatge de “Rush”

El Gran Premi d’Alemanya de 1976 passarà a la història per dues raons: va ser la darrera cursa de Formula 1 que es va disputar al Nürburgring, i l’escenari de l’accident en el que Niki Lauda quasi perd la vida després de perdre el control del seu Ferrari a Bergwerk. Per sort, el pilot austríac “només” (moltes cometes) va patir cremades de consideració, un fet que li va permetre reaparèixer 39 dies després — amb la cara visiblement afectada per les cremades — al Gran Premi d’Itàlia, a Monza, classificant-se en una molt meritòria quarta posició final. Aquella lluita amb James Hunt — que culminaria amb una polèmica victòria de Mario Andretti al Gran Premi del Japó, boicot inclós — està sent portada a la gran pantalla per Ron Howard (imprescindible seguir-lo a Twitter) en una pel·lícula que portarà el títol de “Rush”.

Lluny de ser una producció hollywoodiana com la nefasta “Driven” de Silverster Stallone o “Days of Thunder” amb Tom Cruise, Rush promet ser tremendament fidel al que va succeïr l’any 1976. El propi director no ha dubtat en publicar imatges del rodatge en el seu Twitter, i en elles hem pogut veure joies com el McLaren de Hunt o fins i tot el Tyrrell P34 de sis rodes. La escena estrella de la pel·lícula segurament serà la que correspon al accident de Lauda a Bergwerk, un incident que no només va marcar aquella temporada sino que també va provocar una profunda revisió de la seguretat als circuits a partir d’aleshores. Per desgràcia, rodar aquesta escena “a porta tancada” era missió impossible al Nürburgring, i prova d’això és el video que ha publicat Bridge to Gantry:

No sé vosaltres, però jo em moro de ganes de veure-la. Ara bé, s’admeten apostes: amb quin títol arribarà a Espanya? “Ruedas en llamas”? “Formula ardiente”? “Velocidad”? “Duelo de titanes”?

Via Bridge to Gantry

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s