Mitsubishi reinventa el concepte widebody amb un i-MiEV per participar a la Pikes Peak

El Mitsubishi i-MiEV (Mitsubishi Innovative Electric Vehicle) és un cotxe elèctric amb un plantejamenrt relativament senzill. Està equipat amb un motor de 64 CV i 180 Nm de par, té una autonomia de 160 km i és capaç d’agafar els 130 km/h de velocitat màxima. Per tal de promocionar les seves qualitats com a cotxe verd, ecològic i no contaminant, als responsables de la marca japonesa no se’ls hi ha ocorregut millor idea que inscriure una unitat a la Pikes Peak International Hill Climb que es disputarà a principis de juny. Clar que sí.

Tot i ser igual d’incoherent que el Toyota Prius GT300 del Super GT japonés, s’ha de reconèixer que té la seva gràcia. A diferència del Prius, el qual munta un motor V8 com el que es fa servir a la F-Nippon i als Lexus SC430 GT500 de la categoria superior, el Mitsubishi i-MiEV que correrà la Pikes Peak estarà basat en la versió de carrer, equipant els mateixos components que fa servir aquest. En altres paraules: seguirà sent elèctric.

De moment no ha trascendit gaire informació al respecte. No obstant, i a tenor del que es pot veure a les dos imatges que s’han publicat fins ara, el i-MiEV que participarà a la Pikes Peak no tindrà absolutament res a veure amb la estètica de la versió de producció. Per començar, l’amplada total pràcticament duplicarà la del model de sèrie, quedant més aprop d’un LMP1 de Le Mans qua del cotxe en el que es basa tot el projecte.

 

El que sorprén, això sí, és l’absència total d’alerons, un fet especialment important en aquesta pujada donada la poca densitat de l’aire a les zones més altes. Ara per ara, la única informació confirmada oficialment és que el pilot serà Hiroshi Masuoka, guanyador del Dakar els anys 2002 i 2003. Es d’esperar que a mesura que ens apropem a principis de juny s’anirá publicant més informació al respecte. Jo, d’entrada, admeto que estic intrigat…

Via Casccoop | Info: Mitsubishi i-MiEV

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s