L’equilibri de BMW: perfect balance, perfect performance

En el món dels cotxes, aquesta afició que a tots ens agrada tant, es pot destacar de moltes formes. Uns centren tots els seus esforços en el disseny, un aspecto on destaquen especialment els italians. D’altres, en canvi, s’han dedicat a evolucionar un producte durant vàries generacions fins fer-lo pràcticament inmillorable — com el Porsche 911. Alguns, com els britànics, s’han concentrat en el pes, convertint aquest element en el denominador comú de tots els seus productes. Després hi ha els americans, apasionats com són dels motors amb molts cavalls i encara més centímetres cúbics.

BMW podriem dir que ha tocat pràcticament totes aquestes filosofies, acabant per crear-ne una de pròpia. El disseny sempre ha caracteritzat les seves propostes, tot i que mai han arribat al nivell dels italians. La seva gama de productes, en canvi, ha seguit una línialitat molt al estil del 911: avui en dia tenim cotxes com el BMW M3 i el M5 tal i com ho feiem fa 20 anys. En quant a pes i potència, mig i mig. Ni han estat els més lleugers del mercat ni els més potents, un territori on Mercedes-Benz i Audi quasi sempre els hi guanyaven la partida.

En canvi, el que sempre ha caracteritzat els esportius de BMW és l’equilibri. Agafem el BMW E30 M3, per exemple: un coupé molt ben concebut des d’un principi, amb un motor més que suficient i un bastidor que encara a dia d’avui és considerat per molts com una referència. El E46 CSL n’és l’hereu més directe, al que fa poc ha seguit el nou BMW Serie 1 M Coupe. Tots ells es caracteritzen per uns comportament molt equilibrat. Balance. En el video que obre aquesta entrada el fabricant bavarès ho explica molt bé…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s