Colin McRae, espectacular al volant d’un Metro 6R4

Quan parlem dels gloriosos anys en els que el mundial de rallyes estava regit per la reglamentació Grup B, els primers cotxes que ens venen a la ment són el Peugeot 205 T16, el Lancia Delta S4 o l’Audi Sport Quattro S1. Per sota hi ha d’altres com el Renault 5 Maxi Turbo, el Ford RS200 o el Metro 6R4. Això per no parlar del sempre nefast Citroën BX 4TC. Tots ells es caracteritzaven per una cosa: els seus motors tenien turbo-compressor. Tots, excepte un: el Metro 6R4. El seu motor V6 de 3.5 litres era l’únic propulsor atmosfèric de tots, un fet que el feia si més no especial.

Abans de que la FIA finiquités la clase Grup B, el resultat més destacat dels 6R4 va ser un tercer lloc al RAC britànic de 1985, només superats pels tot-poderosos Lancia… i això que el cotxe no tenia ni dos dies! Des de llavors, el Metro 6R4 ha estat un dels cotxes més exitosos al britànic de rallyes. De fet, fins i tot avui en dia resulta mitjanament competitiu enfront de la habitual competencia nipona de Lancers i Imprezas. Després de tot, 400 CV atmosfèrics són molts cavalls – tingui el cotxe 25 anys o tingui només dos.

En aquest video, sense anar més lluny, teniu una molt bona demostració del potencial d’aquest trasto, un trasto el motor del qual va acabar recalant, uns anys després, al Jaguar XJ220 – tot i que convenientment modificat amb un parell de turbos per arribar als 550 CV. El pilot és ni més ni menys que Colin McRae, co-pilotat com sempre per Nicky Grist. La prova és el Donegal International Rally irlandés de 2006. No em negareu que la forma en la que el 6R4 guanya revolucions és veritablement impressionant…

Via Speed Hunters

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s