Una visita a la misteriosa Ford Heritage Collection

Speed Hunters és una pàgina per la que sento absoluta devoció. Les fotos i els reportatges que solen penjar són per treure’s el barret – només cal recordar la cobertura que van fer del Japan Lotus Day 2011. No obstant, una de les coses que més m’agrada d’aquesta pàgina no és ja la fotografia, que m’encanta, sino l’accés que tenen a llocs que per un servidor, i fins ara, eren sencillament inimaginables.

La darrera descoberta que he fet gràcies a ells és la Ford Heritage Collection, un departament situat a les instal·lacions que Ford té a la fàbrica de Dagenham, al Regne Unit, encarregat de conservar una de les col·leccions de Ford més impressionants que he vist mai. No és una exposició oberta al públic, d’això no hi ha cap dubte. La prova és que tots els cotxes estan tapats per fines lones de plàstic. Tot i així…

Entre les joies que hi ha amagades en aquesta nau hi ha un Ford Escort Mk1 RS1600, un Ford GT, un Ford RS200 de carrer… i fins i tot un Ford GT70 – un trasto del que no havia sentit mai, i que no era més que la resposta de Ford durant els anys 60 als Porsche 911 i Alpine A110. Com la història s’ha encarregat de demostrar, tot va quedar en un projecte del que, curiosament, encara s’en conserva el prototip original.

Tots els cotxes es troben en perfecte estat de revista, llestos per sortir de les instal·lacions de Ford quan algú així ho demani. I és que aquest departament es dedica precissament a això: gestinonar una flota de cotxes històrics per si a algun mitjà se li passa pel cap fer una comparativa retro. La veritat és que veure’ls així, tots aparcats l’un al costat de l’altre, i protegits per aquests llençols de plàstic, impressiona. Molt.

Via Speed Hunters (Part 1 i Part 2)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s