Els navegadors del futur: realitat augmentada vs. 3D

Fa un parell de dècades, tenir un navegador per satèl·lit al cotxe era una cosa impensable, que només es podia veure a superproduccions de Hollywood ben farcides d’efectes especials. De fet, no fa gaires anys només estava disponible a models exclusius com la Classe S de Mercedes-Benz. No obstant (i per sort) els temps canvien i les innovacions tecnològiques cada cop arriben a més i més gent… i prova d’això és que avui pràcticament tothom té un Garmin o un TomTom guardat a la guantera del cotxe. Això per no parlar dels iPhone i d’altres smartphones amb localització GPS, que ens permeten situar-nos i trobar la ruta més curta entre A i B en qüestió de segons.

No obstant, la tecnologia no s’atura i avui ja s’està començant a parlar dels dispositius que tindrem a curt i mig termini. Dic això, perquè fa poc s’han fet públics dos projectes (dels quals un ja funciona al Japó) que prometen moltíssim, especialment per a la gent que, com a un servidor, sempre sens cau la babeta cada cop que veiem gadgets pseudo-futuristes com els que avui ens ocupen.

El primer dels dos ha estat desenvolupat entre Audi i el MIT, i està basat en la tecnologia 3D. Anomenat AIDA, es tracta d’un sistema capaç de crear mapes tridimensionals sobre la consola central amb tota la informació necessària a l’abast de la ma. Tant és així (de literal, vull dir) que aquest prescindiria fins i tot de botons i comandaments, fent servir un sistema similar al Kinect de la XBox360 per accedir als diferents menus només amb el moviment de les mans. S’ha de reconèixer que aquest encara dista molt de poder-se fer realitat… però clar, després de tot, el mateix debien pensar els nostres pares quan es va començar a parlar dels navegadors per satèl·lit als anys 90. Aquí van un parell de videos per a que aneu obrint boca:

El segon sistema és una mica (molt) més realista, fins al punt que ja s’està començant a comercialitzar al Japó. Desenvolupat per Pioneer, està basat en la tecnologia de realitat augmentada: bàsicament, podriem definir-la com una sèrie d’informacions projectades sobre la imatge que una càmara està grabant en temps real. Actualment, això de la realitat augmentada ja està disponible a diferents smartphones. En un dispositiu GPS, no obstant, el resultat és molt més espectacular, i si no, a les imatges em remeto (per desgràcia, he estat incapaç de trobar un video):

Sigui quina sigui la tecnologia predominant en el futur (algo em diu que serà la segona combinada amb sistemes head-up display projectats al parabrises), la cosa promet molt i molt.

Més info: MotorFull | Autoblog

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s