El Alfa Romeo 164 més ràpid del món…

L’Alfa Romeo 164 Procar és un d’aquells projectes que, vist en perspectiva, és una autèntica llàstima que no haguèssin anat a més. Bernie Ecclestone, que en aquells dies era el director (o tot just havia deixat de ser-ho) de l’equip Brabham, volia un campionat que fes de teloner a la Formula 1. L’èxit de les BMW Procar Series, un campionat que a finals dels 70 i principis dels 80 es disputava abans de les curses de Gran Premi amb, entre d’altres, els sis primers pilots de la graella de la categoria reina (crec recordar), feia de la idea tot una temptació.

Per intentar vendre la idea als patrocinadors i als directius del fabricant italià, l’equip Brabham es va posar mans a la feina. La idea era clara: fer un Formula 1 amb un aspecte el més aprop del cotxe de serie que fos possible. El resultat de tot plegat va ser una silueta d’Alfa Romeo 164, que guardava les mateixes proporcions que el cotxe de carrer, amb el motor-canvi-suspensions del monoplaça de Formula 1; és a dir: un motor 3.5 V10 de 620 cavalls, 770 kilos de pes (gràcies a la utilització intensiva de la fibra de carbono)… i unes prestacions que li permetien agafar els 340 km/h de velocitat máxima. Tenint en compte que la carroseria era pràcticament idèntica (en quant a proporcions) a la del 164 de carrer, és una xifra que diu molt de la feina feta per Pininfarina, firma encarregada del disseny original de la berlina italiana…

Desgraciadament, Bernie Ecclestone no va poder convèncer als directius d’Alfa (ni de cap altre marca) i tot el projecte Procar va quedar arxivat. Anys després, el DTM acabaría sent quelcom similar, amb siluetes “inspirades” en cotxes de carrer i prestacions que estan més a prop dels monoplaces que dels cotxes “amb sostre”. No obstant, l’Alfa Romeo 164 Procar anava bastant més enllà, equipant tota la mecànica i els components d’un Formula 1 en un vehicle que quasi no es diferència d’un cotxe de carrer. Això si que tenia mèrit!

Via Automobiliac | Fotos: Swiss Car Sightings

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s