Els secrets més secrets de la Divisió M de BMW, al descobert…

Divendres passat, tot i ser el popular April Fools’ Day (el Dia dels Innocents per mig món), BMW va decidir programar una presentació força especial a la seu de la Divisió M, a Münich. Una de les estrelles va ser, sens dubte, el M3 Pick-Up que s’han tret de la màniga i que fins i tot es va deixar retratar al Nürburgring, tot i que a l’hora de la veritat, va haver de compartir protagonisme amb el nou M5 Concept i un M3 berlina que es situarà a caball entre el M3 normal i el M3 GTS.

El més interesant, no obstant, va ser el que “no es va veure”. I és que entre les visites programades, alguns membres de M3 Post, un dels portals especialitzats en BMW més importantes que hi ha, van tenir la oportunitat de visitar les instal·lacions més secretes del fabricant alemany. I quan dic secretes, vull dir tan-secretes-que-ningú-les-havia-visitat-mai. Algun cop ja he parlat de les col·leccions privades del departament de clàssics, que també són per caure d’esquena… però el que va poder veure aquella gent anava un pas més enllà. I dos i tres també.

La primera parada era el “Taller V12”. Allà només hi guardaven quatre cotxes… però mare meva quina cotxes. Per començar, estava el BMW X5 Le Mans, el tot-terreny que els de Münich van equipar amb el motor del guanyador de les 24 hores de Le Mans de 1999: el V12 LMR (també present al taller). Va ser un projecte tan sumament surrealista, que em recorda una mica al de la Renault Espace F1. El X5 LM va compartir protagonisme amb el BMW M8, un cotxe del que havia sentit i llegit força, però del qual hi ha més aviat poca informació… i encara menys fotografies. Va ser un projecte que al final es va descartar, i equipava un motor V12 que després va acabar al McLaren F1. Quasi res.

La segona parada va ser fins i tot millor que la primera. Es tractava del garatge privat de la Divisió M. I per garatge privat no vull dir el lloc on aparquen els treballadors… sino el lloc on s’hi amaguen tots els productes que mai ha desenvolupat el departament de BMW Motorsport, per més surrealistes que siguin. Tots. Sense excepció.

D’aquest manera, tan podiem trobar un BMW E46 M3 Touring com un E36 M3 Compact; o un E34 M3 Cabrio, o un E39 M5 Touring, o un E30 M3 Pick-Up; o tots i cadascun dels M3 que s’han presentat fins a la data, o tots i cadascún dels M5, etc. La llista és interminable…

Com podeu veure, aquesta visita és el somni eròtic de tot bimmerista. M’agradaria saber si altres marques també guarden en un garatge secret totes les seves creacions, fins i tot les que mai van sortir a la llum. Porsche? Lamborghini? Ferrari? Pagaria per veure-ho…

Via M3 Post.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s