Hummer tanca la paradeta…

Senyors i senyores, avui és un gran dia: General Motors ha anunciat que té planejat liquidar la marca Hummer.

Mai he estat un gran admirador d’aquests tancs-amb-rodes (exceptuant el primer Hummer H1), i és per això que no em fa cap pena veure aquesta emblemàtica firma ensorrar-se ella soleta. Ni eren bons cotxes, i en el cas del H2… ni tan sols eren bons tot-terrenys. Les coses com són: en un món on cada cop hi han més híbrids, més cotxes compactes i en el que tot tendeix a ser una mica més “verd”… cotxes com el Hummer H2 i les seves mastodòntiques mides no tenien raó de ser.

El tema és que la crisis financera i econòmica ha afectat de ple els constructors americans. Sort en van tenir de la bona voluntat d’en Barak Obama, que va salvar el cul de Chrysler i General Motors amb una serie de crèdits… clar que imposant unes certes condicions a canvi. La més important d’elles? Que la indústria automòbilística americana fós una mica més… verda.

A General Motors no els hi va quedar més remei que començar a treure’s “merda” de sobre. Primer va ser la liquidació de la històrica marca Pontiac (tot i que en els darrers anys no era més que una ombra del que va ser als 70), després la venda de Saab als holandesos de Spyker… i finalment està Hummer, condemnada a una mort anunciada des d’un bon principi. General Motors va intentar col·locar la marca al grup xinés Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery (un nom molt adequat per Hummer), però després de tot un any de tira-i-arronça… al final res de res, cap acord. I Hummer que se’n va a pique… o aixó és com a mínim el que ha anunciat GM.

Clar que Hummer no sempre ho ha fet tot malament. Si, el H2 és horripilant i el H3 no millora gaire la reputació d’aquesta vaca burra… però que em dieu del Hummer H1, el Humvee original? De les carreteres de Irak directe a casa nostra…

Descansi en pau.

Font: Jalopnik | El País | Fotos: Netcarshow

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s