La fàbrica abandonada de Longbridge

Fa temps vaig trobar un enllaç que parlava de la fàbrica abandonada de Longbridge, i d’uns paios que van aconseguir adintrar-se i fer fotos pràcticament de tot: des de les oficines, fins a les cadenes de muntatge aturades. Per alguna extranya raó l’altre dia em va venir a la ment… i aquí estic, parlant-vos d’aquesta factoria que ben bé podria ser l’escenari perfecte per rodar REC3.

Longbridge_Plant1

Però millor serà que comenci pel principi. Longbridge va ser fundada l’any 1905 i en el seu moment, era el complex industrial més gran e important del món. Durant les dues guerres, va servir per fàbricar armament i tancs – d’aquí s’expliquen els 7 kilòmetres de túnels secrets. Des de llavors va ser la factoria de British Motor Leyland Company… que probablement soni a xino, però que era la empresa encarregada de fabricar els Minis, sense anar més lluny. El 2005, però, els temps gloriosos de Longbridge van arrivar a la fi quan el grup Rover es va declarar en bancarrota.

I des de llavors… tot ha quedat tal i com estava. Uns paios van aconseguir entrar-hi i això és el que van veure: concepts a mig fer de Rover, que mai van veure la llum, crash-tests, material per donar i per vendre, recanvis, documentació… és com si d’un moment per l’altre tots els treballadors haguèssin sortit per cames:

longbridgepic_11longbridgepic_05aaaaaaaalong (7)

Clica a les fotos per anar a l’article original…

Us imagineu que d’un dia per l’altre Seat tanqués les portes definitivament? Tothom al carrer. Zas. A la merda amb tot. Doncs això és el que va passar a Longbridge. I en aquests temps de crisis mundial, i de deslocalització cap a la Xina o la India, on la ma d’obra és molt més barata i no hi ha això tan entranyable que tenim aquí que són els sindicats… molt em temo que no serà la última.

Font: ClubCELA | 28DaysLater | Wikipedia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s