Una volta amb el Caparo T1

Segur que heu sentit mil vegades la típica frase de “és un Formula 1 pel carrer“… ja fos el Ferrari F50 o el a.d. Tramontana.

Caparo_T1.jpg

Aquest, però, dificilment igualaran el Caparo T1 en quan a sensacions al volant (tot i que m’estimo molt a la gent de Tramontana). El Caparo realment si que és un Formula 1 pel carrer: compta amb un cockpit fet integrament de carbono (com els Formula 1), amb un pes total de 550 kilos. Juntament amb un motor V8 de 3.5 litres i 575 cavalls (a 10,500 voltes!!), és capaç de passar de 0 a 100 en 2.5 segons, de 0 a 160 en 4.9… i arribar als 3 G’s de força tant lateral com de frenada. La relació pes-potència és de 1045 cv per tona… és a dir bàsicament el doble de la del Bugatti Veyron.

Aquí va un video demostratiu, cortesia de la revista anglesa Evo.co.uk, al Bedford Autodrome (no cal dir que va marcar la millor volta absoluta):

Amb tot aquest reguitzell de dades… està clar perquè he dit que el Caparo T1 (dissenyat per engineers que havien estat involucrats en el desenvolpament del McLaren F1, que m’havia oblidat de dir-ho) és l’únic Formula 1 pel carrer que hi ha en venda avui en dia. Realment cap altre cotxe s’hi apropa en quan a prestacions absolutes.

Trobat a TheAutoUnion. Site oficial: Caparo T1. Font: Wikipedia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s